بازار مشهد التهابی ندارد ۷۱ کیلوگرم شمش طلا فروخته شد (۱ خرداد ۱۴۰۳) دستاورد‌های آیت‌ا... رئیسی برای اقتصاد ایران اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی در دولت سیزدهم آپارتمان‌های ۸۵ متری را در منطقه ایثارگران مشهد پیدا کنید (۱ خرداد ۱۴۰۳) صنعت بیمه در فروردین سال جاری ۸.۹ همت خسارت پرداخت کرده است جریمه سنگین در انتظار بانک‌های متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن واکنش بورس به خبر شهادت رئیس جمهور چه بود؟ | گزارش وضعیت بازار سهام ( یکم خرداد ۱۴۰۳) حباب سکه پس از شهادت رئیس‌جمهور افزایش یافت + علت (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات سایپا اعلام شد + جدول صادرات ۹۰ درصد طلای سرخ از ایران است | سهم پایین زعفران ایران از تجارت دنیا نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد آینده اقتصاد ایران پس از درگذشت آیت‌الله رئیسی چه می‌شود؟ | نمونه‌های تاریخی چه می‌گوید؟ مستاجران تا ۵ سال فرصت شکایت از صاحب‌خانه را دارند | در چه صورت می‌توان شکایت کرد؟ قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه شنبه، یکم خرداد ۱۴۰۳) سوءاستفاده دلالان ارز از شهادت رئیس‌جمهور سهمیه بنزین خردادماه بدون تغییر شارژ شد تخلف یک شرکت تولیدی محصولات چرمی به ارزش بیش از ۲ میلیارد ریال در مشهد و پلمب آن زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام‌عدالت مشخص شد؟ پرونده قاچاق یک میلیون و ۷۱۶ هزار لیتر نفت کوره یارانه‌ای بر روی میز تعزیرات خراسان‌رضوی دامنه نوسان بورس محدود شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه امشب واریز می‌شود وجود ۵۶۰ هزار واحد خالی در کشور
سرخط خبرها

میوه بدون طعم گرانی

  • کد خبر: ۹۵۵۴
  • ۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۲
میوه بدون طعم گرانی
روایتی از یک روز بارانی در بازار میوه و تره بار نوغان مشهد
سارا رنگیان - نم نم باران رنگ و لعاب میوه و سبزی‌ها را بهتر کرده است. خانمی جلو می‌آید. انار بجستان کیلویی چند؟ ۴۰۰۰ تومان. شکسته‌ها چند؟ ۳۵۰۰. آخر سر، با چک و چانه، هر کیلو برایش ۳۲۰۰ تمام می‌شود. البته این قیمت برای ۱۰ کیلو انار بجستان می‌صرفد. ساعت از ۱۵:۴۵ گذشته است، ولی داد و هوار فروشندگان بدون وقفه فضای میدان بار را پر کرده است. بازار چانه زدن هم داغ است و فروشنده‌ها به ضرب و زور تعریف از کیفیت میوه‌ها آسمان ریسمان می‌بافند تا تخفیف ندهند. وانتی‌های وسط میدان بیشتر سیب و نارنگی می‌فروشند، اما بازار خرید انار داغ‌تر است. هویج ۲۵۰۰ تومان و بادمجان شیرین بدون دانه ۲۰۰۰ تومان است. این طور که از شواهد و قراین پیداست، گران شدن بنزین تا امروز کاری به کار بازار میوه و تره بار نوغان مشهد نداشته است.
حیدر ساکن، رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد، حداکثر تأثیر بر قیمت میوه در شهر را کیلویی ۵۰ تا ۶۰ تومان اعلام کرده است و تأکید دارد نباید به بهانه گرانی بنزین، قیمت میوه‌ها افزایش یابد. او تأکید می‌کند قیمت میوه بیشتر تحت تأثیر عرضه و تقاضاست و اگر میوه‌ای ارزان یا گران می‌شود، باید ریشه اش را در همین مسئله جست.
قیمت‌ها را با قبل از افزایش قیمت بنزین مقایسه مى کنیم، آن هم نه در سطح عرضه، بلکه با یک واسطه کمتر و در سطح عمده فروشى. منبعمان هم موثق است، آمارى که اتحادیه بارفروشان مشهد اعلام کرده است. بر اساس اطلاعات موجود، تقریبا در بیشتر اقلام میوه و صیفى جات قیمت‌ها تفاوت چندانی نکرده است. فقط قیمت گوجه این روز‌ها گران شده است که به گفته بارفروشان، این گرانی سنت هرساله پاییز است. نارنگی درجه یک که کمی زمین گیر بارندگی‌ها در شمال شده، از ۳۷۵۰ به ۴۰۰۰ تومان رسیده است. قیمت سیب زمینی و پیاز هم تغییر چندانی نکرده است. یکی از فروشنده‌ها می‌گوید نه قیمت‌ها فرقی کرده نه خرید مردم، اما کدو و لوبیاسبز از روز گذشته ۵۰۰ تومان گران‌تر شده است.
دور گردن و دهانش را با چفیه پوشانده است. شیر بلال به دست گرفته است و می‌گوید قیمت‌ها همان است که قبلا بود. مردم هم مثل یک ماه قبل، کمتر می‌خرند.
شلغم‌های داخل پلاستیک یک کیلویی می‌شود. با صدای گرفته، در پاسخ به سؤالمان درباره اوضاع و احوال قیمت میوه و سبزیجات بعد از افزایش قیمت بنزین، می‌گوید: همه چیز گران شده است؛ میوه و سبزیجات هم همین طور، اما گرانی مال امروز و دیروز نیست. اینجا قیمت‌ها بهتر از میوه فروشی‌های محلی است. انصافشان بیشتر است. آنجا صبح می‌روی یک قیمت، شب می‌روی یک قیمت دیگر است! بیشتر مردم یک یا ۲ پلاستیک با حجم کمی از میوه و سبزیجات در دست دارند، اما خرید‌های او بیش از بقیه است. به خاطر سنگینی پلاستیک‌ها عجله زیادی برای رسیدن به خودرو دارد. می‌گوید: گرانی همه جا هست، اما قیمت میدان بار بهتر است. یک دور که در بازار می‌زنی، در چشم به هم زدنی می‌بینی ۱۰۰ تومان خرج کردی! سیب‌های زرد ۳ کیلو ۱۰ هزار تومان، سیب زمینی کیلویی ۲۰۰۰ تومان و ۵ کیلو پیاز ۱۰ هزار تومان شده است. اصلا پول‌ها بی ارزش شده است. باز خدا را شکر ما دستمان به دهانمان می‌رسد. بعضی‌ها که همین را هم نمی‌توانند بخرند.
به گفته نایب رئیس میدان بار نوغان، افزایش قیمت‌ها فقط مربوط به میوه و سبزیجاتی است که از شهر‌های دیگر به مشهد می‌آیند. این هم طبیعی و هر سال به همین منوال است. مثالش هم گوجه فرنگی است که یک ماه پیش کیلویی ۱۰۰۰ تومان بود و هم اکنون که از شهر‌های جنوبی به مشهد می‌آید، ۵۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد. سعید غیور می‌گوید: تفاوت قیمت‌ها در میدان بار به کیفیت میوه و سبزیجات برمی گردد. برای مثال، هم انار ۴۰۰۰ تومانی داریم هم ۱۰۰۰۰ تومانی.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->